zaterdag 30 mei 2020

Heropstart 'De Zonnewijzer'



Heropstart De zonnewijzer

Graag geef ik nog eventjes alles door voor de week van 2 juni tot 5 juni 2020.
(De week van 8 juni zullen er wijzigingen zijn daar dan ook het 3de, 4de en 5de leerjaar starten.
Daarvan worden jullie eind volgende week op de hoogte gebracht.)


Week van 2 juni tot 5 juni 2020.

We starten met de normale schooluren.

Voormiddag

08.20 u. - 08.30 u. : Verwelkoming op de speelplaats (De ouders, grootouders blijven aan de gele poort en nemen daar afscheid.) De juffen verwelkomen de kleuters aan de gele poort.
08.30 u. - 10.10 u. : activiteit/les
10.10 u. - 10.25 u. : speeltijd
10.25 u. - 11.50 u. : activiteit/les (!)
11.50 u. - 12.05 u. : toezicht
(!) Op woensdag eindigt de school om 11.15 u. en het toezicht eindigt dan om 11.40 u.

Middagpauze

11.50 u. - 13.15 u.

Namiddag

13.00 u. - 13.15 u. : toezicht
13.15 u. - 14.55 u. : activiteit/les
14.55 u. - 15.10 u. : speeltijd
15.10 u. - 15.50 u. : activiteit/les (!)
15. 50 u. - 16.05 u. :Afhaling op de speelplaats met het binnenkomen langs de gele poort en het doorgaan met je kleuter langs de blauwe poort. De juffen roepen de kleuters af.
(!) Op vrijdag eindigt de school om 15.10 u. Op vrijdag is er geen namiddagspeeltijd voorzien. Het toezicht eindigt dan om 15.25 u.

Op woensdag, 3 juni is er geen school.
'We voorzien geen school, net omdat de juffen hun klassen zouden kunnen schoonmaken, en om een moment te hebben om voor te bereiden. Want de kleuterjuffen hebben geen pauze tijdens de dagen dat de school open is, daar ze samen met de kleuters speeltijden houden en samen met de kleuters eten op de middag. We rekenen hierbij op jullie begrip en hopen zo dat de noodopvang op woensdag geen overrompeling wordt.'
Er is wel noodopvang voorzien. Je kan je kleuter inschrijven bij juf Bianca voor de noodopvang.
directeur@baliebrugge.net
De zachte landing in de klas kan niet meer doorgaan. Je mag je kleuter tot aan de gele poort brengen en daar wachten de juffen jullie op. De kleuters hebben speeltijd vooraleer we starten in de klas.
De eerste dagen zal dit even wennen worden...geef dit gerust wat tijd ...
Kijk misschien eerst eens eventjes door het raam van de klas samen met je kleuter. Vertel ook dat mama, papa, oma of opa niet meer mee naar binnen kan in de klas vanwege het coronavirus.
Vertel ook aan je kleuters dat we nu allemaal boterhammetjes eten in de klas.
Het allemaal wat veranderd is door het coronavirus....

Wat brengt je kleuter mee in de boekentas:
*eigen drinkbus gevuld met water
*een koekje (zonder papiertje) in een doosje
*een stukje fruit die ik graag schil (misschien NIET in een doosje want het wordt puzzelen in de boekentas met de boterhamdoos erbij 😉)
*een boterhamdoos met een eigen drankje (liefst niet teveel boterhammetjes, ik laat de boterhammetjes erin die je kleuter niet kan opeten)
*een knuffeltje van thuis
*smeren jullie je kleuter 's morgens in met zonnecrème; zonnecrème meegeven met de naam van je kleuter mag je ook steeds in de boekentas stoppen
*bij warm weer is een pet of zonnehoedje aangenaam
Ik geef hun 'reservekledij-zakje' van school mee met je kleuter. Geven jullie het zakje terug mee met je kleuter? Je kan nieuwe reservekledij instoppen indien nodig.
Het slaapklas gaat deze week door met mama Inge. Ik geef de knuffeltjes, pampers en fopspeentjes mee van de kleuters die niet meer hoeven te slapen.
Voor de ouders van de drie nieuwe kleuters geven jullie een knuffeltje, fopspeentje en een 10 tal pampers mee die kunnen blijven in het slaapklasje?
Alle nieuwe info staat ook op de site. 
Na 3 maanden thuis te zijn , de vriendjes lang niet meer te hebben gezien zal het eventjes wennen zijn. Geef het wat tijd....er is tijd....en we komen er wel.
We starten met het terug wennen aan alles, elkaar, het handjes wassen, boterhammen eten en veel spelen in ons klasje, op de speelplaats, in De Zonnetuin.
Zijn er vragen, stel die gerust.
Héél graag tot dinsdag!
We maken het fijn in de bubbel van Jip!