zondag 30 januari 2022

Vogel-cakesjes

 Heel graag gingen we aan het werk om de vogels op en rond de school te voederen.

We bereidden in de klas vogel-cakejes.

Graag deel ik het recept.

*Benodigdheden:

- zes blaadjes gelatine
- een kopje koud water


- een kopje warm water


- een kopje bloem
- vier koppen vogelzaad
- saté prikker
- mengkom
- lepel of spatel
- touw

1. Laat de gelatine een paar minuten weken in koud water.
Knijp de gelatine daarna goed uit.




2. Los de gelatine op in het warme water.
Doe het mengsel dan in de mengkom.


3. Meng het vogelzaad er doorheen.
Het vogelzaad moet goed vochtig zijn, dus echt even goed door roeren.


4. Roer dan de bloem er doorheen.
Je mengsel is dan klaar.


5. Doe het mengsel in vormpjes.
Druk het mengsel stevig aan.



6. Prik dan met de saté prikker een gaatje in elke vetbol,
zodat je er later een touwtje aan kunt hangen.




7. Laat de vogel-cakejes ongeveer 1,5 uur drogen en haal de vormpjes er dan uit.



Rijg een touwtje er doorheen.


8. Prik de gaatjes nog even goed door en laat de vormpjes dan nog een aantal uur drogen.

9. Hang de vogel-cakejes op.


Smakelijk 💙!

En een cakeje is voor ieder lekker toch!


💙


Samen met Jonny plantten we graag bloembollen in onze schooltuintjes.

Dank je wel Jonny om dit samen met ons te doen 💙!
Een zonnige, leuke namiddag!

💙💙💙